Un fost mercenar Wagner a încercat să intre în R. Moldova. Se ducea la „un prieten” din regiunea transnistreană

Un fost mercenar Wagner a încercat să intre în R. Moldova. Se ducea la „un prieten” din regiunea transnistreană

Un cetățean rus, în vârstă de 36 de ani, nu a fost lăsat să intre în țară, anunță Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF). Potrivit instituției, acesta a fost identificat ca fost mercenar Wagner. Incidentul a avut loc pe 11 martie anul curent, la Aeroportul Internațional Chișinău.

„Conform declarațiilor, efectuate în cadrul controlului de securitate, străinul de 36 de ani a comunicat că este într-o vizită scurtă în Moldova, având ca destinație un prieten rezident în regiunea transnistreană. Pe parcursul investigațiilor ulterioare, s-a constatat că „prietenul” aștepta în afara Aeroportului și a manifestat un comportament evaziv, încercând să inducă în eroare autoritățile de securitate, prin tăinuirea relațiilor dintre cei doi”, a notat IGPF.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Astfel, cetățeanul Federației Ruse, recunoscut ca fost mercenar, nu a fost lăsat să intre în țară și a fost întors pe cale aeriană în statul de pornire.

IGPF a menționat că pentru a minimiza riscurile de securitate, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale stricte, impunând un control sporit pentru călători, în special pentru cetățenii străini.