Un bombardier rusesc care se întorcea dintr-o misiune de luptă s-a prăbușit în regiunea Stavropol

Un bombardier rusesc care se întorcea dintr-o misiune de luptă s-a prăbușit în regiunea Stavropol
Sursa foto: Telegram/Владимир Владимиров

Ministerul rus al Apărării anunță despre prăbușirea unui bombardier cu rachete - cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 - pe teritoriul regiunii Stavropol. Incidentul a avut loc după finalizarea unei misiuni de luptă, în timp ce se întorcea pe aerodrom, susțin autoritățile ruse. Cauza preliminară a accidentului a fost identificată ca fiind o defecțiune tehnică, scrie presa afiliată Kremlinului.

Aeronava s-a prăbușit pe teritoriul raionului Krasnogvardeiskii din regiunea Stavropol, a anunțat pe canalul său de Telegram și guvernatorul regiunii, Vladimir Vladimirov.

„Un avion s-a prăbușit într-un câmp, conform datelor operaționale, nu au existat distrugeri sau victime, piloții s-au catapultat”, a declarat Vladimirov.

Ministerul Apărării a anunțat ulterior că trei membri ai echipajului au reușit să se ejecteze și au fost evacuați spre spitale. Căutarea unui alt pilot continuă.

Ministerul rus mai notează că la bordul avionului nu se afla muniție și că a căzut într-o zonă pustie, nelocuită. Momentul când avionul se prăbușește a fost filmat și imaginile publicate pe majoritatea canalelor de Telegram rusești.