Un băiat de 12 ani s-a înecat în lacul Ghidighici. Prietenii au alertat salvatorii

Un băiat de 12 ani s-a înecat în lacul Ghidighici. Prietenii au alertat salvatorii
Sursa foto: Kichigin

Un băiat în vârstă de 12 ani și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat cu un grup de prieteni. Cazul a avut loc în amiaza zilei de 26 iunie curent, ora 13:10 la lacul Ghidighici, comuna Vatra, municipiul Chișinău.

Potrivit informațiilor recepționate băiatul ar fi intrat în apă și nu a mai ieșit. Cazul a fost alertat de grupul de prieteni aflați la mal.

La fața locului au intervenit salvatorii și scafandrii din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr.1 și Detașamentului de salvatori și pompieri Buiucani. Ajunși, aceștia au început lucrările de căutare a minorului, iar către ora 13:59 a fost depistat și extras la mal cadavrul băiatului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat părinții și cei care au în grijă minori să-i supravegheze și să nu-i lase de unii singuri sau în grupuri de prieteni să meargă la scăldat.

Mai mult, salvatorii îndeamnă oamenii să respecte normele de securitate personală în timpul aflării în apa bazinelor acvatice, dar și a râurilor. Cetățenii sunt rugați să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare. În caz de situații de risc și excepționale oamenii sunt îndrumați să apeleze Serviciul 112.