Trei mii de tineri din țară au participat la evenimentul „Fii PRO! Alege să fii profesor!”

Trei mii de tineri din țară au participat la evenimentul „Fii PRO! Alege să fii profesor!”
Sursa foto: Ministerul Educației și Cercetării

Peste 3.000 de absolvenți de liceu din întreaga țară, profesori și specialiști în educație au participat la evenimentul de promovare a profesiei didactice, cu genericul „Fii PRO! Alege să fii profesor!”, organizat de Ministerul Educației și Cercetării în cadrul Săptămânii Educației.

În cadrul evenimentului, doi tineri pedagogi – Rodica Bețișor, profesoară de fizică, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți și Pavel Polișciuc, profesor de literatură universală, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din aceeași localitate, le-au vorbit absolvenților despre provocările, dar și despre avantajele pe care le oferă profesia de pedagog.

De asemenea, tinerii au avut posibilitatea să afle oferta educațională în cadrul unei expoziții la care au participat 13 universități din R. Moldova. Anual, circa 1200 de tineri aleg să studieze la programele din domeniul educației.

La eveniment au participat prim-ministrul Dorin Recean, ministrul educației, Dan Perciun și administratoarea adjunctă a Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Isobel Coleman. Oficialii au venit cu mesaje către tinerii absolvenți de liceu, în care le-a vorbit despre impactul social al profesiei de pedagog, despre oportunitățile, dar și provocările acestei meserii.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Ministerul Educației și Cercetării a organizat, în perioada 22-28 aprilie, Săptămâna Educației cu genericul „Moldova pentru Educație”, care a avut scopul de a evidenția importanța educației și să consolideze societatea în jurul dezvoltării acestui domeniu strategic.

În R. Moldova începe Săptămâna Educației. Reprezentanții Microsoft și Google, așteptați la Chișinău
În premieră, în R. Moldova este organizată Săptămâna Educației cu genericul „Moldova pentru Educație”, care se va desfășura în perioada 22-28 aprilie. Potrivit ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun, la Chișinău vor veni și reprezentanții companiilor Microsoft și Google. „Joi, în prima pa…