Trei candidați la funcția de procuror general au trecut în următoarea etapă a concursului pentru șefia PG

Trei candidați la funcția de procuror general au trecut în următoarea etapă a concursului pentru șefia PG
Sursa foto: curentul.md

Fostul lector universitar, Grigore Vornicescu, a fost exclus din cursa pentru funcția de procuror general al R. Moldova pe motiv că nu a prezentat dosar complet de participare la concurs. Decizia a fost aprobată de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Astfel, trei candidați au rămas în cursă. Aceștia vor susține proba interviu pe data de 30 mai.

Candidații rămași în cursa pentru funcția de procuror general al R. Moldova sunt:

  • Alexandru Cernei – procuror la Procuratura Anticorupție, reprezintă acuzarea în dosarul lui Vladimir Plahotniuc;
  • Octavian Iachimovschi - adjunctul interimar al șefei Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin;
  • Ion Munteanu – actualul procuror general interimar.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat concurs pentru selectarea candidatului pentru funcția de procuror general al R. Moldova în luna octombrie 2023, după ce președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat, pe 26 septembrie, decretul prezidențial de eliberare din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo.

Concursul a fost anulat pe 28 februarie 2024, după ce Octavian Iachimovschi a acumulat cel mai mare punctaj, deoarece membra CSP, Olesea Vîrlan, l-ar fi depunctat nejustificat pe Ion Munteanu. Procuratura Anticorupție a pornit un proces penal pentru a investiga cum a fost viciat concursul pentru funcția de procuror general.

Patru persoane vor concura pentru funcția de procuror general al R. Moldova. Cine sunt candidații
Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a încheiat astăzi etapa de recepționare a dosarelor pentru funcția de procuror general al R. Moldova. Potrivit CSP, patru candidați vor lupta pentru șefia instituției. Cele patru persoane care aspiră la funcția de procuror general sunt: * Alexandru Cernei…