Patru persoane vor concura pentru funcția de procuror general al R. Moldova. Cine sunt candidații

Patru persoane vor concura pentru funcția de procuror general al R. Moldova. Cine sunt candidații
Sursa foto: ziar.md

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a încheiat astăzi etapa de recepționare a dosarelor pentru funcția de procuror general al R. Moldova. Potrivit CSP, patru candidați vor lupta pentru șefia instituției.

Cele patru persoane care aspiră la funcția de procuror general sunt:

  • Alexandru Cernei – procuror la Procuratura Anticorupție, reprezintă acuzarea în dosarul lui Vladimir Plahotniuc;
  • Octavian Iachimovschi - adjunctul interimar al șefei Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin;
  • Ion Munteanu – actualul procuror general interimar;
  • Grigore Vronicescu– ex-lector universitar.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat concurs pentru selectarea candidatului pentru funcția de procuror general al R. Moldova în luna octombrie 2023, după ce președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat, pe 26 septembrie, decretul prezidențial de eliberare din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo.

Concursul a fost anulat pe 28 februarie 2024, după ce Octavian Iachimovschi a acumulat cel mai mare punctaj, deoarece membra CSP, Olesea Vîrlan, l-ar fi depunctat nejustificat pe Ion Munteanu. Procuratura Anticorupție a pornit un proces penal pentru a investiga cum a fost viciat concursul pentru funcția de procuror general.

Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat un nou concurs pentru funcția de procuror general
Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a inițiat luni, 15 aprilie, un nou concurs pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general al R. Moldova. Dosarele de participare la concurs vor putea fi depuse până la 15 mai curent. Tot în ședința din 15 aprilie, membrii CSP au modificat Regu…