Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat un nou concurs pentru funcția de procuror general

Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat un nou concurs pentru funcția de procuror general
Foto: ziar.md

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a inițiat luni, 15 aprilie, un nou concurs pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general al R. Moldova. Dosarele de participare la concurs vor putea fi depuse până la 15 mai curent.

Tot în ședința din 15 aprilie, membrii CSP au modificat Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat concurs pentru selectarea candidatului pentru funcția de procuror general al R. Moldova în luna octombrie 2023, după ce președinta R. Moldova, Maia Sandu a semnat decretul de eliberare din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo.

Concursul a fost anulat pe 28 februarie 2024, după ce Octavian Iachimovschi a acumulat cel mai mare punctaj, deoarece membra CSP, Olesea Vîrlan, l-ar fi depunctat nejustificat pe Ion Munteanu. Procuratura Anticorupție a pornit un proces penal pentru a investiga cum a fost viciat concursul pentru funcția de procuror general.

Consiliul Superior al Procurorilor a anulat concursul pentru funcția de procuror general
Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anulat concursul pentru funcția de procuror general. O decizie în acest sens a fost luată miercuri, 28 februarie, de către membrii CSP, la șase zile după ce a fost ales un câștigător al concursului. „CSP a hotărât: a lua act de fișele de evaluare