Temperaturi de până la 27 de grade Celsius și ploi puternice. Cum va fi vremea joi, 13 iunie

Temperaturi de până la 27 de grade Celsius și ploi puternice. Cum va fi vremea joi, 13 iunie
Sursa foto: Serviciul Hidrometeorologic de Stat/Facebook

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează pentru ziua de joi vreme instabilă și temperaturi maxime de +27 de grade Celsius. În cea mai mare parte a teritoriului țării vor cădea averse însoțite de descărcări electrice, izolat puternice și local cu pericol iminent de grindină.

Vântul va sufla din sud-vest slab la moderat, în timpul instabilității cu unele intensificări. Ziua, temperaturile vor oscila între +22..+27°C, anunță meteorologii.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Precipitațiile abundente și vântul puternic din seara zilei de 11 iunie au cauzat pagube în mai multe colțuri ale țării, inclusiv în capitală. zeci de localități au rămas fără energie electrică din cauza firelor rupte de vânt. Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a decretat situație de forță majoră.

Furtuna a făcut două victime în țară. Este vorba despre o fetiță de 12 ani din capitală, care a fost găsită fără suflare sub un copac doborât de furtună, și un bărbat de 36 de ani care a murit după ce a fost strivit de o creangă desprinsă dintr-o salcie pe malul râului Nistru.