Telefoanele mobile ar putea fi interzise în școlile din R. Moldova. Ministerul Educației „va medita” pe acest subiect

Telefoanele mobile ar putea fi interzise în școlile din R. Moldova. Ministerul Educației „va medita” pe acest subiect
Sursa foto: dreamstime.com

Ministerul Educației urmează să analizeze posibilitatea privind limitarea utilizării telefoanelor mobile în școli. Ministrul Educației, Dan Perciun, spune că limitarea utilizării telefoanelor mobile pentru elevi pe parcursul orelor este o „idee bună” și că împreună cu echipa de la minister vor „medita în următoarele două-trei luni pe acest subiect” și vor veni cu o decizie. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul public de televiziune Moldova 1.

„Trebuie să avem o discuție serioasă pe acest subiect și, din ce văd în alte țări și din discuțiile pe care le avem cu profesorii și cu părinții, există susținere pentru o intervenție mai categorică din partea Ministerului când vine vorba de telefoane, ca ele să nu fie. Noi o să medităm în următoarele două-trei luni pe acest subiect, ne consultăm cu toată lumea și luă o decizie. Tind să cred că este o idee bună de a interveni și de a limita utilizarea telefoanelor. În ce formă, cum, când în ce contexte - urmează să stabilim. Multe țări în ultima perioadă au această discuție și pun foarte serios această problemă. (...) Cred că o să mergem pe această direcție, dar mai este nevoie să examinăm, să cercetăm și ne consultăm cu toată lumea ca să nu fie o decizie prea rapidă”, a declarat ministrul Dan Perciun.

Din 1 martie 2024, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din capitală a impus interdicția de utilizare a telefoanelor mobile pentru elevi pe parcursul orelor, spune ministrul Educației.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În ultima perioadă, tot mai multe țări din lume interzic utilizarea smartphone-urilor în școli. Lista statelor care introduc restricții sau înăspresc interdicțiile crește mereu.

Încă 2016, Ministerul Educației a aprobat Regulamentul de activitate a instituțiilor de educație, care prevede interdicția, pentru elevi, de a folosi telefoanele mobile în timpul orelor, examenelor și concursurilor. Conducătorii instituțiilor de educație au fost numiți responsabili pentru respectarea lui, dar de multe ori aceste reguli au un caracter formal și nu sunt respectate în timpul orelor, scrie noi.md.