Şoigu susține că Rusia a cucerit peste 400 de kilometri pătrați de teritoriu în Ucraina de la începutul anului

Şoigu susține că Rusia a cucerit peste 400 de kilometri pătrați de teritoriu în Ucraina de la începutul anului
Sursa foto: stat.mil.ru

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a revendicat marți cucerirea a peste 400 de kilometri pătrați de teritoriu în Ucraina de la începutul acestui an. Potrivit lui Șoigu, soldații ruși continuă să „împingă unitățile ucrainene către vest”.

„În total, de la începutul anului, 403 km2 de teritoriu din noile regiuni ale Federației Ruse au trecut sub controlul nostru”, a declarat Şoigu în cadrul unei reuniuni militare, potrivit unui comunicat al ministerului său.

Rusia a revendicat anexarea regiunilor ucrainene Lugansk, Herson, Doneţk și Zaporojie, pe care nu le controlează totuși decât parţial.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În ultimele luni, armata rusă a afirmat că a cucerit mai multe sate și mai ales orașul Avdiivka, din est, una din redutele ucrainene din ultimii ani.

Soldații ruși nu au obținut victorii majore, vaste zone ale frontului rămânând blocate, dar par să fi profitat de pe urma dificultăților Kievului, care se confruntă cu lipsă de muniții, probleme de recrutare și slăbirea ajutorului occidental.

Săptămâna trecută, Institutul american pentru studiul războiului (ISW) a estimat că Rusia a cucerit din octombrie anul trecut o suprafața totală de 505 kilometri pătrați din teritoriul Ucrainei.