Serviciul de urgență 112 are un nou director interimar. Ordinul semnat de MAI

Serviciul de urgență 112 are un nou director interimar. Ordinul semnat de MAI
Sursa foto: Serviciul de urgență 112 

Anatolie Viniciuc este noul director interimar al Instituției Publice „Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112”. Potrivit ordinului Ministerului Afacerilor Interne al R. Moldova, Viniciuc Anatolie este numit în funcția de director interimar din data de 8 aprilie 2024, până la denumirea directorului Serviciului 112 sau până la numirea altui director interimar, dar nu mai mult de 12 luni.

Pe 8 aprilie, noul director interimar a avut o întâlnire cu efectivul instituției și a vizitat Centrele de preluare a apelurilor de urgență ale Serviciului 112.

„Noua conducere își propune alături de echipa instituției pe care o conduce să promoveze şi să aplice un management performant și eficient în gestionarea intervențiilor de urgență, capabil să asigure un climat de siguranță cetățenilor. În acest sens va acorda un interes special indicatorului de reducere a timpului de procesare a apelurilor de urgență și sectorului de informare și instruire a cetățenilor cu referire la utilitatea numărului de urgență 112”, anunță reprezentanții Serviciului de urgență 112 într-un comunicat de presă.

Potrivit CV-ului, Anatolie Viniciuc are o experiență de aproape 36 de ani în sistemul de urgență al Ministerului Afacerilor Interne. În 2019 a fost numit șef adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

Anatolie Viniciuc a mai fost șef adjunct serviciu, șef al Direcției pompieri și salvatori a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (reorganizat în Inspectoratul General pentru Situații de Urgență) al Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, a participat în activități de management al proiectelor de dezvoltare în cadrul IGSU, în grupuri de lucru instituționale și interinstituționale. Președinte național de program finanțat de UE „Prevenirea, pregătirea și răspunsul în cazul dezastrelor naturale și cele provocate de om în țările Parteneriatului estic – faza 3 (PPRD Est 3)”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 a rămas fără director la sfârșitul lunii noiembrie 2023, în urma tragediei de la Căușeni - unde două persoane au fost găsite fără suflare într-o mașină blocată în nămeți. Șeful de atunci al Serviciul 112, Liviu Oboroc, a fost singura persoană eliberată din funcție după tragedie.

Două persoane au fost găsite fără suflare într-o mașină blocată în nămeți, în apropiere de localitatea Coșcalia, raionul Căușeni. Descoperirea macabră a avut loc în dimineața zilei de 27 noiembrie 2023. Este vorba despre doi soți - un bărbat de 63 de ani și o femeie de 64 de ani.

Sora bărbatului decedat în nămeți susține că a fost solicitat ajutor la Serviciul 112. Totodată, și responsabilii de la Serviciul 112 au confirmat că apelul parvenit a fost înregistrat pe 26 noiembrie și că informațiile au fost transmise către serviciile de urgență responsabile.