Șeful Direcției de personal a Ministerului rus al Apărării, reținut în calitate de suspect într-o infracțiune penală

Șeful Direcției de personal a Ministerului rus al Apărării, reținut în calitate de suspect într-o infracțiune penală
Sursa foto: stat.mil.ru

ACTUALIZARE (10:50) Șeful Direcției Principale de Personal a Ministerului rus al Apărării, general-locotenentul Iuri Kuznețov, ESTE cercetat pentru „luare de mită în proporții deosebit de mari”.

Comitetul de anchetă al Rusiei susține că, în perioada 2021-2023, Kuznețov a primit mită „de la reprezentanți ai unor structuri comerciale pentru anumite acțiuni în favoarea lor”. Nu a fost indicat despre ce acțiuni este vorba. În acea perioadă, Kuznețov ocupa funcția de șef al Direcției a VIII-a a Statului Major General al Forțelor Armate le Federației Ruse, departament care conduce Serviciul pentru Protecția Secretelor de Stat.

Peste 100 de milioane de ruble în diferite valute, monede de aur, ceasuri de colecție și obiecte de lux au fost confiscate de la oficial, în timpul perchezițiilor efectuate de oamenii legii.

ȘTIREA INIȚIALĂ (8:30) Șeful Direcției Principale de Personal a Ministerului rus al Apărării, general-locotenentul Iuri Kuznețov, a fost reținut pe 13 mai „ca suspect într-o infracțiune penală”, transmite TASS.

„Generalul-locotenentul Kuznețov a fost reținut în calitate de suspect într-o infracțiune penală. Cazul este investigat de Direcția principală de investigații militare a Comitetului de Investigații al Federației Ruse. Anchetatorul a solicitat deja instanței de judecată să aleagă o măsură preventivă pentru general sub formă de arest preventiv”, au declarat sursele agenției TASS.

Nu se cunoaște exact de ce anume este acuzat Kuznețov. Anchetarea lui Kuznețov este al doilea dosar penal din minister din ultimele zile și are loc pe fondul schimbării lui Serghei Șoigu de la conducerea instituției.

Canalul de Telegram „BRIEF”, cu referire la surse din cadrul serviciilor de securitate, susțin că în timpul apropiat ar urma să fie deschise dosare penale împotriva altor oficiali ai Ministerului rus al Apărării.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Din 2010 și până în 2023, Kuznețov a condus Direcția a VIII-a a Statului Major General al Forțelor Armate le Federației Ruse, departament care conduce Serviciul pentru Protecția Secretelor de Stat. În mai 2023, președintele Vladimir Putin a semnat un decret de numire a domnului Kuznețov în funcția de șef al departamentului principal de personal al Ministerului Apărării.