Școala sportivă de tenis din Chișinău va fi eficientizată energetic. SUA va investi 300.000 de dolari

Școala sportivă de tenis din Chișinău va fi eficientizată energetic. SUA va investi 300.000 de dolari
Sursa foto: USAID Moldova/Facebook

Elevii școlii sportive de tenis din Chișinău vor beneficia de condiții mai bune pentru antrenament. Una dintre cele mai mari instituții publice de educație sportivă din Chișinău va beneficia de suport financiar de peste 300 mii dolari, prin intermediul Proiectului Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA), pentru a implementa măsuri de eficiență energetic.

Măsurile includ lucrări de schimbare totală a sistemului de încălzire precum și de înlocuire a ferestrelor și ușilor, iar implementarea acestora va reduce consumul și costurile la energie a școlii și va îmbunătăți starea de confort termic pentru cei 300 de copii și membri ai personalului școlii.

Un acord de implementare a proiectului a fost semnat joi, 11 aprilie, de către directorul școlii sportive de tenis, Ion Tcaci și directorul MESA, Armen Arzumanyan.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Preconizăm că odată cu implementarea măsurilor de eficiență energetică în școală, facturile la energia electrică și termică să se reducă cu până la 30%. Aceasta ne va permite să investim economiile făcute în echipamente mai performante, dar și să oferim condiții mai bune elevilor noștri ” a menționat Ion Tcaci, directorul școlii de tenis.

Măsurile de eficiență energetică în incinta Școlii de Tenis din Chișinău sunt implementate prin intermediul Proiectul USAID Securitatea Energetică din Moldova (MESA), care sprijină efortul Guvernului R. Moldova de a fortifica și diversifica sectorul energetic al țării.