Schema cu „ruda implicată în accident”: Patru persoane au fost trimise pe banca acuzaților

Schema cu „ruda implicată în accident”: Patru persoane au fost trimise pe banca acuzaților
Imagine simbol

Procurorii au expediat în judecată o cauză penală în privința a patru persoane, membri au unui grup, în care au fost deconspirată și investigată schema de obținere a banilor prin escrocherie, denumită „ruda implicată în accident”.

Învinuiții, în vârstă de 27 de ani, 30 și respectiv, câte 38 de ani, contactau victimele prin intermediul unei femei, la fel membră a grupului, care se prezenta ca fiind ruda victimei. Aceasta spunea că ruda a fost implicată într-un accident rutier grav și că are nevoie urgent de bani pentru a repara prejudiciul cauzat, în caz contrar va fi inițiată o cauză penală.

Ulterior, convorbirile cu victimele erau preluate de către o altă femeie, care deja se prezenta, de cele mai multe ori ca reprezentat al poliției sau ca avocat, comunicându-le victimelor despre necesitatea transmiterii banilor în mod de urgență, reiterând că în caz contrar va fi inițiată o cauză penală.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Astfel, victima pregătea suma de bani solicitată sau de care dispunea aceasta și o transmitea altor membri ai grupului, care, în acest sens, se deplasau la domiciliile victimelor.

Grupul este responsabil de cel puțin patru cazuri de escrocherie cu aplicarea acestei scheme, comise pe teritoriul a trei raioane din centru țării și un prejudiciu de aproximativ 300.000 lei. Potrivit legii, faptele incriminate învinuiților se sancționează cu închisoare de până la 8 ani cu amendă în mărime de la 5.000 la 9.000 de unități convenționale.