Salvatorii, supuși unui test odată cu începerea sezonului estival. IGSU va lansa o campanie de prevenire a înecurilor

Salvatorii, supuși unui test odată cu începerea sezonului estival. IGSU va lansa o campanie de prevenire a înecurilor
Sursa foto: Telegram/Primăria

Primăria municipiului Chișinău anunță că angajații Secțiilor de Salvare pe Apă a întreprinderii „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” execută în aceste zile teste de verificare a aptitudinilor fizice necesare pentru salvarea persoanelor aflate în situație de risc.

Potrivit municipalității, angajații Secției de Salvare pe Apă nr.2 au executat exercițiile fizice prevăzute în sarcina S-2 pentru salvatorii pe apă.

Astfel, salvatorii pe apă au executat, contra cronometru, înot în stil liber 200 metri, înot 50 de metri cu extragerea manechinului, aruncarea funiei, aruncarea colacului, canotaj pe barcă la distanța de 25 de metri.

Testele de verificarea angajaților celorlalte Stații de Salvare pe Apă vor continua miercuri la Lacul „La Izvor”,  începând cu orele 10:00.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, miercuri, 5 iunie, începând cu ora 10:00 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) de comun cu colegi din alte subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne vor lansa „Campania de prevenire a înecurilor în perioada estivală”.

Activitatea va avea loc la stația de salvare din parcul „La izvor”, municipiul Chișinău, unde salvatorii vor desfășura un exercițiu demonstrativ, vor veni cu recomandări utile pentru oameni, în vederea evitării situațiilor de risc la scăldat și vor demonstra manevre de prim ajutor în caz de înec.

Patru persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară în ultimele 48 ore. Printre victime este și un minor de 15 ani.

Patru moldoveni, printre care un minor, s-au înecat în bazinele acvatice din țară, în ultimele două zile
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că patru persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară în ultimele 48 ore. Printre victime este și un minor de 15 ani. Primele două cazuri au fost înregistrate pe data de 3 iunie curent în raionul Telenești. Astfel, în după