Patru moldoveni, printre care un minor, s-au înecat în bazinele acvatice din țară, în ultimele două zile

Patru moldoveni, printre care un minor, s-au înecat în bazinele acvatice din țară, în ultimele două zile
Colaj ziar.md. Sursa foto: Telegram/IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că patru persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară în ultimele 48 ore. Printre victime este și un minor de 15 ani.

Primele două cazuri au fost înregistrate pe data de 3 iunie curent în raionul Telenești. Astfel, în după amiaza zilei de luni, în jurul orei 16:33, o femeie a sunat la 112 și a anunțat că prietena sa a dispărut sub ape în lacul din satul Ghiliceni. Salvatorii au sosit la fața locului, iar după un timp de căutări, cadavrul tinerei de 24 de ani a fost depistat și extras la mal.

Al doilea caz a fost înregistrat la ora 19:35. Un bărbat din satul Brânzenii, în vârstă de 65 de ani, în timpul pescuitului a căzut în apa râului Răut și s-a înecat. Cadavrul bărbatului a fost depistat de soția acestuia la aproximativ un metru de la mal. Corpul neînsuflețit a bărbatului fost extras din apă de către populație de comun cu angajații Inspectoratului teritorial de Poliție.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, scafandrierii IGSU au fost solicitați în raionul Rezina pentru a căuta un minor de 15 ani în apele iazului din satul Ignăței. Conform informațiilor, băiatul s-a înecat pe data de 2 iunie curent. Cadavrul minorului a fost scos la mal în aceeași zi de scafandrieri.

Concomitent, pe 2 iunie, un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața într-un bazin acvatic din preajma localității Caracui, raionul Hâncești. Potrivit informațiilor înregistrate, acesta a intrat în apă, după ce a servit băuturi alcoolice cu un prieten, și nu a mai ieșit. Pe data de 3 iunie curent, către ora 12:10, cadavrul bărbatului a fost depistat la o distanță de 3 metri de la mal și extras la suprafața de scafandrieri. Circumstanțele cazurilor urmează a fi stabilite de organele de resort.