Rusia și Ucraina se atacă reciproc cu drone și rachete. Șase persoane au fost ucise în regiunea rusă Belgorod

Rusia și Ucraina se atacă reciproc cu drone și rachete. Șase persoane au fost ucise în regiunea rusă Belgorod
Sursa foto: ДСНС України/Настоящий Гладков

Rusia și Ucraina se atacă reciproc cu drone și rachete, în special în zonele din apropierea frontierei. În regiunea rusă Belgorod, șase persoane au fost ucise, iar în regiunile ucrainene Sumî și Harkov au fost înregistrate mai multe distrugeri și deconectări de la energia electrică.

În noaptea de 6 mai, în urma unui atac cu drone ucrainene asupra regiunii Belgorod, șase persoane au fost ucise și 35 au fost rănite, au anunțat autoritățile rusești.

Autoritățile ucrainene anunță la rândul lor că trupele ruse au lansat un atac cu drone asupra regiunii Sumî. Infrastructura energetică a fost avariată, iar o parte din regiune a rămas fără energie electrică. Nu au fost raportate victime.

Forțele aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că apărarea aeriană a doborât 12 din cele 13 drone lansate de trupele rusești în timpul nopții.

Totodată, autoritățile ucrainene anunță despre atacuri asupra infrastructurii civile din Harkov. Mai multe clădiri au fost avariate. Potrivit informațiilor preliminare, o femeie a fost rănită.