Rusia declară persona non grata un angajat al Ambasadei României la Moscova

Rusia declară persona non grata un angajat al Ambasadei României la Moscova
Sursa Foto: Profimedia Images

Federația Rusă a declarat miercuri, 3 iulie, drept persona non grata un membru al Ambasadei României la Moscova, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România.

Autoritățile române au precizat că măsura vine ca răspuns la decizia autorităților de la București din 24 mai de a declara persona non grata un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse, pentru activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice, potrivit News.ro.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Instituția precizează că decizia autorităților române a avut în vedere desfășurarea de către diplomatul rus respectiv de activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice.  

În 24 mai, MAE român a anunțat că un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București a fost declarat persona non grata, pentru activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice.

Anunțul a fost făcut după ce Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a informat că un cetățean român care, încă din 2022, a supravegheat obiective militare românești sau aparținând NATO din Tulcea și a transmis datele Ambasadei Federației Ruse la București, a fost arestat pentru 30 de zile sub acuzația de trădare.