România nu va trimite militari în Ucraina. Klaus Iohannis: „Este simplă discuția”

România nu va trimite militari în Ucraina. Klaus Iohannis: „Este simplă discuția”
Captură de ecran. Sursa foto: Administrația Prezidențială a României

România nu va trimite militari în Ucraina. Liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, a precizat acest lucru în cadrul unor declarații de presă susținute la finalul vizitei în Parcul Naţional Piatra Craiului, din Zărnești, județul Brașov.

Jurnalistă Digi24:  — Pe lângă Franța, mulți lideri din alte țări precum Estonia SUA Polonia au vorbit deschis despre o posibilitate de trimitere de militari în Ucraina. Știm declarația făcută de către Emmanuel Macron, ulterior a fost și prim-ministrul din Estonia. Întrebarea este dacă în România există această discuție, dacă la momentul acesta România ia în calcul măcar să vorbească despre trimiterea de militari în Ucraina?

Klaus Iohannis: — România nu va trimite combatanți în Ucraina, este simplă discuția și cred că cu asta s-a și terminat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Președintele francez Emmanuel Macron francez a provocat o controversă la sfârșitul lunii februarie curent, când a afirmat că trimiterea trupelor occidentale în Ucraina nu ar trebui „exclusă” în viitor. Atunci, acesta a explicat că doreşte să restabilească „ambiguitatea strategică” în răspunsul european la invazia rusă în Ucraina.

Ulterior, pe 2 mai, liderul de la Elysée a reiterat posibilitatea trimiterii trupelor occidentale pe câmpul de luptă din Ucraina. Într-un interviu acordat publicației „The Economist”, Macron a declarat că țara sa va trebui să analizeze acest subiect în cazul în care Moscova „va reuşi să străpungă linia frontului” şi dacă autorităţile ucrainene vor cere acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat declarația președintelui francez Emmanuel Macron despre posibilitatea trimiterii trupelor în Ucraina ca fiind una „foarte importantă și periculoasă”.

Kremlinul califică drept „periculoase” declaraţiile lui Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în Ucraina
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a calificat declarația președintelui francez Emmanuel Macron despre posibilitatea trimiterii trupelor în Ucraina ca fiind una „importantă și periculoasă”, scrie ria.ru. „Declarația este foarte importantă și foarte periculoasă. (...). Franța, reprez…
Macron: Trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu este exclusă, dacă Moscova „străpunge linia frontului”
Preşedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren în Ucraina. Într-un interviu publicat joi de „The Economist”, acesta a declarat că va trebui să „ne punem problema” dacă Moscova „va reuşi să străpungă linia frontului” şi dacă autorităţile de la K…