Kremlinul califică drept „periculoase” declaraţiile lui Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în Ucraina

Kremlinul califică drept „periculoase” declaraţiile lui Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în Ucraina
Sursa foto: ria.ru

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a calificat declarația președintelui francez Emmanuel Macron despre posibilitatea trimiterii trupelor în Ucraina ca fiind una „importantă și periculoasă”, scrie ria.ru.

„Declarația este foarte importantă și foarte periculoasă. (...). Franța, reprezentată de șeful statului continuă să vorbească despre posibilitatea implicării sale directe pe teren în conflictul din Ucraina”, a spus Peskov.

Peskov a comentat și declarația ministrului britanic de externe David Cameron precum că Ucraina ar putea folosi armele britanice împotriva ţintelor din interiorul Rusiei dacă doreşte s-o facă drept o „escaladare directă” a conflictului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Acestea sunt escaladări directe ale tensiunii în jurul conflictului, care ar putea reprezenta un pericol pentru securitatea europeană”, a spus Peskov.

Pe 2 mai, preşedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren în Ucraina.

Macron: Trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu este exclusă, dacă Moscova „străpunge linia frontului”
Preşedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren în Ucraina. Într-un interviu publicat joi de „The Economist”, acesta a declarat că va trebui să „ne punem problema” dacă Moscova „va reuşi să străpungă linia frontului” şi dacă autorităţile de la K…