Robert Fico, prima apariție publică după tentativa de asasinat: „Mi-ar fi plăcut să mă alătur lui Viktor Orban la Moscova”

Robert Fico, prima apariție publică după tentativa de asasinat: „Mi-ar fi plăcut să mă alătur lui Viktor Orban la Moscova”
Sursa foto: captură ecran

Premierul slovac, Robert Fico, a apărut în public vineri, 5 iulie, pentru prima dată de la tentativa de asasinat de acum două luni, scrie Reuters.

Șeful Guvernului de la Bratislava, care se recuperează după ce a fost împușcat de patru ori de la mică distanță în luna mai, a vorbit în cadrul unei ceremonii care a marcat Ziua Sfinților Chiril și Metodiu, o sărbătoare națională în Slovacia.

Acesta a spus că s-ar fi alăturat omologului său ungar, Viktor Orban, în vizita de la Moscova, dacă starea sa de sănătate i-ar fi permis.

„Vreau să-mi exprim admirația față de premierul ungar pentru că a călătorit la Kiev și Moscova fără ezitare. Dacă starea de sănătate mi-ar fi permis să merg, mi-ar fi plăcut să mă alătur lui”, a declarat Fico.

Urmăriți-ne pe canalul nostru de Telegram

Aceasta a fost prima apariție publică a lui Fico după tentativa de asasinat. El și-a ținut discursul în picioare, părând să mai fi pierdut din greutate, iar vocea părea mai slabă decât înainte de atentat.

Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat pe 15 mai în fața unui cămin cultural din localitatea Handlova, regiunea Trencin, la 200 km de capitala Bratislava, unde venise pentru o ședință de guvern.

Premierul ungar Viktor Orban s-a întâlnit vineri, la Moscova, cu președintele rus, Vladimir Putin. Întâlnirea dintre cei doi lideri a stârnit reproșuri din partea mai multor oficiali UE, avertizându-l pe Orban să nu vorbească în numele Uniunii Europene.

VIDEO/ Prim-ministrul Slovaciei a fost împușcat după ședința Guvernului. Starea lui Robert Fico ar fi gravă
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat astăzi în orașul Handlová, după o ședință a Cabinetului de miniștri, transmite cotidianul local Denník N. Pravda - o altă publicație locală, notează că Fico a primit mai multe răni în regiunea pieptului și stomacului, starea lui fiind evaluată drept foart…
Viktor Orban, întâlnire cu Vladimir Putin la Moscova. Ce spun liderii europeni
Premierul ungar Viktor Orban s-a întâlnit vineri, la Moscova, cu președintele rus, Vladimir Putin. Întâlnirea dintre cei doi lideri a stârnit reproșuri din partea mai multor oficiali UE, avertizându-l pe Orban să nu vorbească în numele Uniunii Europene. Discuțiile dintre șeful guvernului ungar, Vik…