Rezultate preliminare: Locuitorii din satul Aluatu și-au ales primarul

Rezultate preliminare: Locuitorii din satul Aluatu și-au ales primarul
Sursa foto: IPN

În satul Aluatu din raionul Taraclia a avut loc votarea repetată în cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar. Potrivit rezultatelor preliminare de după scrutinul din 17 decembrie, cu 115 voturi a fost ales primar Gusarenco Anatolie, candidat al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM).

Comisia Electorală Centrală anunță că, potrivit rezultatelor preliminare a votului din 17 decembrie, a fost înregistrată o participare de 24,90 la sută din numărul alegătorilor incluși în listele electorale.

La urnele de vot au fost așteptați 767 de alegători. Voturile valabil exprimate, 188 la număr, au fost repartizate în felul următor:

  • Celac Elena, Partidul Politic „Partidul Schimbării” - 73 voturi (38,83%).
  • Gusarenco Anatolie, Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” - 115 voturi (62,17%).

Conform prevederilor Codului electoral, votarea repetată se consideră valabilă indiferent de numărul alegătorilor care au participat la votare. Totodată, în turul doi se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi.

Toată informația oferită până la recepționarea documentelor în original de la organul electoral inferior poartă un caracter preliminar.