Recean, despre decesele provocate de furtună: „Să ne întărim capacitatea de a preveni astfel de situații”

Recean, despre decesele provocate de furtună: „Să ne întărim capacitatea de a preveni astfel de situații”
Colaj ziar.md

Premierul Dorin Recean a transmis condoleanțe familiilor celor două persoane care și-au pierdut viața în urma furtunii de aseară. În debutul ședinței Guvernului din 12 iunie, șeful Cabinetului de miniștri a declarat că autoritățile trebuie să își consolideze capacitatea de a reacționa și de a preveni astfel de tragedii.

„În legătură cu intemperiile care au avut loc zilele trecut, am vorbit de mai multe ori că avem tot mai multe fenomene extreme. Corespunzător, trebuie să ne pregătim pentru acest lucru, dar să pregătim și administrația publică locală, ca să intervină prompt”, a menționat Recean.

Prim-ministrul și-a exprimat recunoștința față de operatorii Serviciului 112, medicii de la urgență, pompierii, salvatorii, polițiști, și ceilalți angajați care au  au intervenit la lichidarea consecințelor intemperiei din seara zilei de miercuri.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Cu părere de rău, am văzut că avem și două decese. Condoleanțe familiilor. După cum spuneam, trebuie să ne întărim capacitatea de a reacționa și foarte important - de a preveni astfel de situații”, a conchis premierul.

Amintim că furtuna din seara zilei de ieri s-a soldat cu două victime. O fetiță în vârstă de 13 ani din Chișinău a fost găsită fără suflare sub un copac doborât în sectorul Buiucani, iar regizorul Arcadie Spoială a murit în drum spre spital, după ce a fost strivit de o creangă desprinsă dintr-o salcie, pe malul Nistrului, în raionul Dubăsari.

ACTUALIZARE/ Regizorul Arcadie Spoială ar fi bărbatul strivit de un copac pe malul râului Nistru
ACTUALIZARE (15:32) Bărbatul care ar fi decedat este regizorul Arcadie Spoială. Fratele său a declarat pentru newtv.md că familia sa va veni cu un anunț. ȘTIRE INIȚIALĂ (11:13) Un bărbat de 36 de ani din satul Garmațkoe, raionul Dubăsari, a murit marți seara, după ce a fost
Copila ucisă de un copac în Capitală ieșise la plimbare cu o prietenă. Ce spune mama fetei
Copila găsită astăzi fără suflare sub un tei prăbușit în sectorul Buiucani al capitalei ieșise la plimbare cu o prietenă. Mama fetiței a declarat pentru TV8 că, ulterior, fiica sa a dispărut, iar telefonul era deconectat. „M-a chemat și pe mine afară, dar am zis că nu ies. A zis