R. Moldova va putea exporta carne proaspătă și carne congelată de pasăre în Uniunea Europeană

R. Moldova va putea exporta carne proaspătă și carne congelată de pasăre în Uniunea Europeană
Sursa foto: Nataliia Maksymenko / Shutterstock.com

Agenții economici din R. Moldova vor putea exporta în Uniunea Europeană carne refrigerată și carne congelată. Anunțul a fost făcut de către premierul Dorin Recean, în debutul ședinței Guvernului din 30 aprilie. Potrivit precizărilor Agenției Naționale pentru Siguranță Alimentelor (ANSA), sunt vizați producătorii de carne de pasăre.

„Astăzi dimineața avem o veste bună pentru exportatori, de la Bruxelles. Am obținut dreptul ca nu doar carnea procesată să poată fi exportată în UE, dar și carnea proaspătă și cea înghețată”, a precizat Dorin Recean.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În această ordine de idei, prim-ministrul i-a mulțumit și l-a felicitat pe ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, dar și pe responsabilii din cadrul ANSA.

„Este un semn că dacă instituțiile se mobilizează, atunci pot obține aceste rezultate pentru agenții noștri economici, care creează locuri de muncă bine plătite”, a conchis Recean.

R. Moldova a fost listată pentru prima dată în regulamentele UE  în martie 2023, obținând dreptul de a exporta carne procesată de pasăre și ouă de consum (categoria A).