R. Moldova va avea un colegiu în domeniul electronicii și informaticii. Lecțiile vor fi predominant în limba germană

R. Moldova va avea un colegiu în domeniul electronicii și informaticii. Lecțiile vor fi predominant în limba germană
Imagine simbol. Sursa foto: kasto

La Chişinău va fi deschis un colegiu în domeniul electronicii și informaticii, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Potrivit instituției, noul colegiu va oferi programe de formare profesional-tehnică în conformitate cu standardele austriece, urmând să-și înceapă activitatea în 2025.

MEC a notat că instruirea în cadrul colegiului austriac va avea loc predominant în limba germană, dar în același timp vor fi cursuri în limba română și limba engleză. Totodată, specializarea va fi informatică și microelectronică, iar absolvenții vor obține o diplomă recunoscută în Austria, în întreaga UE și în R. Moldova.

Instituția va fi construită lângă Zona Economică Liberă Bălți din Chișinău, pe strada Miorița 5. În prezent, Austria dispune de o rețea de șapte Școli Austriece în Străinătate: în Albania, Cehia, Turcia, Guatemala, Mexic, precum și două instituții în Ungaria.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Proiectul este implementat cu sprijinul financiar al Austriei. Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun și omologul său austriac Martin Polaschek au semnat marți, 5 martie, un Memorandum de înțelegere între cele două ministere.

În octombrie anul trecut, ministrul Educației, Dan Perciun, a semnat scrisoarea de intenție pentru extinderea Memorandumului de înțelegere între Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova și Ministerul Federal al Educației, Științei și Cercetării al Republicii Austria.

Un nou colegiu la Chișinău. Austria a anunțat că va finanța construcția instituției
Un colegiu în domeniul electronicii va fi construit în Chișinău. Noua instituție ar urma să își înceapă activitatea de la 1 septembrie 2025 și va oferi programe de formare profesional-tehnică în conformitate cu standardele austriece. „Autoritățile austriece vor finanța construcția la Chișinău a un…