R. Moldova și Lituania au semnat astăzi două acorduri interguvernamentale. Ce presupun acestea

R. Moldova și Lituania au semnat astăzi două acorduri interguvernamentale. Ce presupun acestea
Sursa foto: Ministerului Afacerilor Externe / Telegram

Șeful diplomației de la Chișinău, Mihai Popșoi, împreună cu omologul său lituanian, Gabrielius Landsbergis, au semnat astăzi la Vilnius două acorduri interguvernamentale. Unul dintre documente vizează schimbul și protecția reciprocă a informațiilor clasificate, iar celălalt - cooperarea tehnică și financiară.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău, cei doi oficiali au discutat despre subiecte precum impulsionarea cooperării bilaterale și a schimburilor comercial-economice, situația de securitate din regiune și cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Lituania este un partener apropiat al țării noastre în promovarea democrației, integrării europene și lupta împotriva amenințărilor hibride – lucru pentru care suntem foarte recunoscători. Am mulțumit pentru faptul că autoritățile lituaniene sprijină R. Moldova în implementarea proiectelor benefice pentru cetățeni, dar și pentru schimbul de experiență în domeniul integrării europene”, a declarat Popșoi.

La rândul său, Gabrielius Landsbergis a reiterat că Lituana susține implementarea agendei de reforme a țării noastre, dar și inițierea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

R. Moldova și Lituania vor face schimb de informații secrete. Guvernul a aprobat semnarea acordului
Autoritățile moldovenești și cele lituaniene vor putea face schimb de informații secrete. Acest lucru va fi posibil după ce Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat astăzi semnarea unui acord interguvernamental în acest sens. Documentul urmează să fie semnat marți, 28 mai, în cadrul vizitei mi…