R. Moldova - partenerul UE cel mai afectat de război. Iohannis: „Să ne asigurăm că îi acordăm tot sprijinul”

R. Moldova - partenerul UE cel mai afectat de război. Iohannis: „Să ne asigurăm că îi acordăm tot sprijinul”
Sursa foto: presidency.ro

R. Moldova este partenerul UE cel mai afectat de război și trebuie să beneficieze de tot sprijinul necesar. De această părere este președintele României, Klaus Iohannis, care a susținut la București o conferință de presă împreună cu omologul său italian, Sergio Mattarella.

„Îl felicit pe Sergio Mattarella pentru rezultatele vizitei pe care tocmai a efectuat-o la Chișinău. Mă bucură faptul că, împreună, susținem concret și hotărât parcursul R. Moldova de aderare la Uniunea Europeană. R. Moldova este partenerul nostru cel mai afectat de război și trebuie să ne asigurăm că îi acordăm tot sprijinul necesar”, a declarat liderul de la Cotroceni.

La rândul său, președintele Italiei a afirmat că extinderea Uniunii Europene și antrenarea țărilor candidate reprezintă un proces indispensabil.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Am fost ieri în R. Moldova și am reafirmat colaborarea cu R. Moldova, sprijinul față de R. Moldova, intenția de a o sprijini pe parcursul integrării europene și sprijinul față de Ucraina. Avem poziții asemănătoare în ceea ce privește procesul de aderare, o aderare cât mai rapidă a acestor țări la UE, ca să contribuie la viaţa Uniunii”, a spus Mattarella.

Amintim că liderul de la Roma efectuează astăzi o vizită de lucru la București. La ora 18:00, Sergio Mattarella urmează să aibă o întrevedere cu premierul român Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria.

În perioada 17-18 iunie, Mattarella s-a aflat la Chișinău, aceasta fiind prima dată când un președinte italian a venit în R. Moldova. În cadrul vizitei oficiale, reprezentanții Guvernelor R. Moldova și Italiei au semnat două documente: Declarația comună în sprijinul aderării R. Moldova la UE, și al doilea Program executiv de cooperare culturală dintre cele două țări pentru anii 2024 - 2027.

VIDEO/ Guvernele R. Moldova și Italiei au semnat o Declarație comună în sprijinul aderării țării noastre la UE
Reprezentanții Guvernelor R. Moldova și Italiei au semnat o Declarație comună în sprijinul aderării R. Moldova la UE, precum și cel de-al doilea Program executiv de cooperare culturală dintre cele două țări pentru anii 2024 - 2027. Documentele au fost semnate marți, 18 iunie, în timpul conferinței d…
Președintele Italiei și-a început vizita oficială în R. Moldova
Președintele Italiei, Sergio Mattarella, aflat în vizită oficială la Chișinău, a participat luni seara, alături de președinta Maia Sandu, la un concert organizat la Palatul Republicii, în cinstea operei lui Giacomo Puccini. Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a început luni, 17 iunie, o vizită…
Sergio Mattarella vine luni la Chișinău. Este prima vizită oficială a unui președinte italian în țara noastră
Președintele Italiei, Sergio Mattarella, va efectua săptămâna viitoare o vizită de două zile în R. Moldova. Potrivit administrației prezidențiale de la Chișinău, Mattarella se va afla în capitala țării noastre pe 17 și 18 iunie, aceasta fiind prima vizită oficială a unui lider italian în R. Moldova.…