R. Moldova mai cumpără un radar de monitorizare a spațiului aerian. Achiziția se realizează cu suportul UE

R. Moldova mai cumpără un radar de monitorizare a spațiului aerian. Achiziția se realizează cu suportul UE
Imagine - simbol

Ministerul Apărării a semnat contractul privind achiziționarea unui nou radar, care va îmbunătăți monitorizarea spațiului aerian al Republicii Moldova. Achiziția se realizează cu suportul financiar al Uniunii Europene, prin intermediul programului Instrumentul European pentru Pace (EPF).

Contractul cu privire la achiziția radarului care urmează să fie livrat Armatei Naționale a fost semnat de locțiitorul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, general de brigadă Sergiu Cirimpei, și directorul general al Agenției implementatoare din Estonia, Magnus-Valdemar Saar.

Totodată, secretarul de stat, Sergiu Plop a avut, la sediul instituției, o întrevedere cu echipa Agenției implementatoare din Estonia (ECDI) responsabilă de procedura de achiziție și implementare a proiectului.

„Oficialii au discutat despre asistența oferită de Uniunea Europeană prin intermediul EPF pe diferite domenii, cum ar fi: mobilitate, logistică, comunicații, dar și supravegherea spațiului aerian”, anunță Ministerul Apărării.

Echipa de experți internaționali s-a aflat în R. Moldova în perioada 2-4 aprilie. Aceștia au avut întrevederi cu specialiști din cadrul Ministerului Apărării și Marelui Stat Major pentru a definitiva subiectele ce țin de proiectele de achiziții de echipament și tehnică în cadrul EPF pentru modernizarea Armatei Naționale.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Anul trecut, R. Moldova a achiziționat de la compania franceză „THALES” un radar de supraveghere aeriană GM 200. În decembrie anul trecut, Armata Națională a recepționat încă un sistem modern de supraveghere aeriană. Sistemul a fost achiziționat din bugetul național de apărare, prin intermediul companiei franceze „THALES”, care a asigurat sprijinul informațional și logistic.

R. Moldova va cumpăra al doilea radar performant de supraveghere aeriană
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a anunțat că R. Moldova va cumpăra un al doilea radar performant de supraveghere aeriană, care va ajunge în țară vara viitoare. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Ministerul Apărării caută acum și un sistem de apărare anti-aeriană. Ministrul a declara…