Putin susține că Rusia „nu are ambiții imperiale” și nu intenționează să atace NATO

Putin susține că Rusia „nu are ambiții imperiale” și nu intenționează să atace NATO
Sursa foto: kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin susține că țara sa nu are „ambiții imperiale” şi nu intenționează să atace NATO. Declarația a fost făcută miercuri, 5 iunie, în cadrul unei întâlniri cu mai multe agenții internaționale de presă, în răspuns la o întrebare adresată de AFP.

„Nu căutați ceea ce nu există (...) nu căutați ambițiile noastre imperiale. Ele nu există”, a declarat președintele Putin.

Putin a criticat din nou Occidentul care îl acuză că dorește o confruntare militară cu NATO şi, prin urmare, trebuie să se pregătească pentru aceasta.

„Se spune că Rusia vrea sa atace NATO (...) Cine a inventat această absurditate? Prostii”, a declarat liderul de la Kremlin.

Moscova a negat luni de zile că pregătește o ofensivă militară împotriva Ucrainei, înainte de a lansa în cele din urmă atacul din 24 februarie 2022, acuzând Occidentul că intenționează să se folosească de aliatul ucrainean pentru a slăbi sau chiar distruge Rusia, notează AFP.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Anterior, Occidentul a făcut declarații contradictorii cu privire la probabilitatea unui război cu Rusia. Comandantul-șef norvegian consideră că NATO are la dispoziție doi-trei ani pentru a se pregăti de război, iar comandantul-șef britanic crede că Rusia nu dorește un război cu NATO. Secretarul general al NATO este de aceeași părere.

În același timp, Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că este nevoie de consolidarea capacităților operative ale armatei germane, astfel încât aceasta să fie pregătită pentru un eventual război în anul 2029.