Proiectul AGGRI: 46 de mașini vor fi transmise către patru agenții pentru modernizarea sectorului agricol

Proiectul AGGRI: 46 de mașini vor fi transmise către patru agenții pentru modernizarea sectorului agricol
Sursa foto: studioroman

46 de unități de transport achiziționate cu suportul Băncii Mondiale vor fi transmise către patru instituții de stat pentru modernizarea sectorului agricol. Este vorba despre Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) și Centrul de Consiliere Agricolă și Rurală.

Astfel, din cele 46 de unități, 32 revin ANSA, 12 direcțiilor AIPA și câte o unitate Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare și Centrului de Consiliere Agricolă și Rurală.

Mașinile oferite ANSA vor asigura mobilitatea medicilor veterinari pe întreg teritoriul R. Moldova.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Investițiile vor oferi suport agențiilor statului pentru creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor R. Moldova și agenților economici și vor consolida capacitățile serviciilor veterinare de stat întru facilitarea operațiunilor și dezvoltării rețelei de medici veterinari de stat”, a spus Bolea.

Potrivit ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, costul unității marca Duster, dotată cu aer condiționat este de 18.490 de euro, iar suma totală a achiziției este de peste 850.000 de euro. Potrivit oficialului, unitățile destinate ANSA conțin și kituri pentru medicină veterinară.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al R. Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială și Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, a lansat în decembrie 2023 Proiectul AGGRI – „Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură”. Acest program finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare are o valoare totală de 50.1 milioane de euro și se va desfășura până în anul 2029.