Printre persoanele vizate în dosarul de corupție de la Aeroport s-ar număra și fiul unui deputat BCS

Printre persoanele vizate în dosarul de corupție de la Aeroport s-ar număra și fiul unui deputat BCS
Deputatul BCS Radu Mudreac. Sursa foto: socialistii.md

Printre persoanele vizate în dosarul de corupție de la Aeroportul Chișinău s-ar număra și fiul deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Radu Mudreac. Contactat de TV8, deputatul a declarat că feciorul său nu a fost nici reținut, nici percheziționat, ci doar citat la procuratură pentru a fi audiat.

Amintim că ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat în această dimineață 16 percheziții într-un dosar de corupție la Aeroportului Internațional Chișinău. Descinderile au vizat domiciliile, birourile de serviciu și mijloacele de transport ale mai multor inspectori vamali.

Trei inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alți patru sunt cercetați în stare de libertate. Conform informațiilor TV8, procurorii urmează să decidă dacă vor solicita arest preventiv pe numele celor trei persoane reținute.

Schemă de corupție la Aeroportul din Chișinău. Trei inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore
Mai mulți inspectori vamali ai Postului Vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău sunt cercetați într-un dosar de corupție. Centrul Național Anticorupție (CNA) informează că trei dintre aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alți patru inspectori vamali sunt cercetați în stare de liberta…

Potrivit probatoriului administrat, inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1.000 de dolari pentru a permite introducerea sau scoaterea bunurilor în/din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Deși CNA și Procuratura municipiului Chișinău nu au făcut publice identitățile persoanelor reținute și cercetate în libertate, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a precizat că ar fi vorba și de fiica deputatei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Victoria Cazacu.

Grosu i-a solicitat lui Cazacu să-și depună mandatul, menționând că fracțiunea parlamentară PAS va întreprinde toate măsurile pentru excluderea deputatei din organele parlamentare și din fracțiune.

Grosu cere depunerea mandatului unei deputate PAS, a cărei fiică figurează în dosarul de corupție de la Aeroport
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, solicită depunerea mandatului deputatei Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Victoria Cazacu. Potrivit șefului Legislativului, fiica lui Cazacu figurează în dosarul de corupție de la Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul căruia ofițerii Centrului Naț…

Anterior, pe mai multe canale de Telegram din țară au apărut, pe surse, numele inspectorilor vamali care ar fi fost reținuți la Aeroport. Astfel, ar fi vorba despre Diana Cazacu - fiica deputatei PAS Victoria Cazacu, Ion Mudreac - fiul deputatului BCS Petru Mudreac și Constantin Brașovschi - fiul fostului deputat al Partidului Democrat, Gheorghe Brașovschi.

Solicitat de ZdG, Constantin Brașovschi nu a putut spune dacă fiul său este sau nu vizat în dosarul de corupție, dar a confirmat că acesta este angajat la Postul Vamal de la Aeroport.

„Nu trăim împreună, are familia sa, deja este matur. Trebuie să mă informez și eu, că nici nu știu dacă este arestat sau nu. A împlinit majoratul și cred că este responsabil de acțiunile pe care le face. Am încredere în el, fiindcă este băiat educat”, a spus fostul deputat pentru ZdG.