Primăria Chișinău va cumpăra un lot de 43 de troleibuze. Prețul achiziției

Primăria Chișinău va cumpăra un lot de 43 de troleibuze. Prețul achiziției
Sursa foto: Facebook/Ion Ceban

Primăria municipiului Chișinău va achiziționa un lot de 43 troleibuze cu rulaj. Potrivit municipalității, este vorba despre 43 de troleibuze de cu parcurs - Skoda 24 Tr din 2008 - 2009 și Grand Solaris Trollino articulate din 2004 - 2005, din Riga, Letonia.

Troleibuzele sunt scoase la licitație de către Întreprinderea de transport public „Rigas Satiksme” din Riga. Aceste unități sunt dotate cu rampă rabatabilă, pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități, instalaţie de climatizare şi sistem de încălzire separat în salon, display care afişează numele staţiei următoare ș.a.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Proiectul de decizie în acest sens a fost înaintat spre examinare Consiliului Municipal Chișinău (CMC), în scopul procurării noilor unități de transport electric, care vor suplini rutele municipale.

Prețul total pentru această achiziție este de 728.200 euro. În prezent, pe străzile capitalei circulă deja 25 troleibuze de model Skoda 24 Tr și Grand Solaris Trollino 18, achiziționate de către Primăria municipiului Chișinău în anul 2020.