Premierul român a afirmat că este convins că în octombrie, cel târziu, România nu o să mai aibă vize cu Statele Unite

Premierul român a afirmat că este convins că în octombrie, cel târziu, România nu o să mai aibă vize cu Statele Unite
Imagine simbol

Premierul român Marcel Ciolacu a afirmat că este ferm convins că în octombrie, cel târziu, România nu o să mai aibă vize cu Statele Unite şi că ţara vecină va intra în acest an şi în Schengen cu graniţele terestre, scrie presa română.

„(...) Anul fiscal în Statele Unite se termină în septembrie. Eu sunt ferm convins că în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu Statele Unite, Visa Waiver. Cu adevărat, trebuie o mobilizare în continuare din partea românilor, să meargă să-şi reînnoiască vizele, care mai au o perioadă scurtă până expiră. Fiindcă şi Polonia a reuşit acest lucru, dar cu adevărat ne trebuie o mobilizare a românilor şi să înţelegem că acum este un moment istoric în care trebuie să ne implicăm", a spus premierul României.

La începutul anului 2023, senatorii americani Richard Durbin, numărul doi în eșalonul conducerii democrate din Senat și Jeanne Shaheen, preşedintele Subcomitetului pentru Europa din cadrul Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului Statelor Unite, au introdus un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver. Inițiativa legislativă venea în continuarea unei vizite pe care cei doi senatori au efectuat-o în România.

Programul Visa Waiver (VWP) le permite cetăţenilor din ţările incluse în program să călătorească în Statele Unite fără viză pe o perioadă de până la 90 de zile.

Cetățenii români vor putea călători în SUA fără vize. Când ar putea intra în vigoare decizia
Românii vor putea călători în Statele Unite ale Americii fără viză pe o perioadă de până la 90 de zile. Anunțul a fost făcut miercuri, 27 septembrie, de către ambasadorul României în SUA, Dan-Andrei Muraru, informează agenția română de presă Mediafax. Potrivit diplomatului, anunțul oficial de admit…