Peste 1.300 de persoane s-au înregistrat prealabil pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional

Peste 1.300 de persoane s-au înregistrat prealabil pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional
Sursa foto: CEC

Peste 1.300 de persoane s-au înregistrat prealabil pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional cu privire la aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană (UE). Anunțul a fost făcut miercuri, 3 iulie, de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă. Termenul limită pentru înregistrarea prealabilă pe platforma Comisiei Electorale Centrale este 6 septembrie.

Potrivit lui Daniel Vodă, cei mai activi sunt conaționalii noștri din Germania, România, Italia, Statele Unite ale Americii și Franța.

„Reamintim tuturor celor care au rude sau cunoscuți în străinătate să se înregistreze pe platforma Comisiei Electorale Centrale. Înregistrarea prealabilă este unul dintre cele trei criterii folosite de Comisia Electorală Centrală pentru a decide numărul de secții deschise în străinătate. Înregistrarea se poate face online pe pagina alegator.md, pe linkul inregistrare.cec.md, sau printr-o cerere scrisă individuală sau de grup adresată Comisiei Electorale Centrale de către misiunile diplomatice sau oficiile consulare'', a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Votul prin corespondență este o metodă alternativă de vot cu utilizarea serviciilor poștale în SUA, Canada, Islanda, Norvegia, Suedia, Finlanda.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Pe data de 20 octombrie, cetățenii moldoveni sunt așteptați să participe la scrutinul de alegere a șefului statului și la referendumul constituțional republican.

Cetățenii din diasporă se pot înregistra online prealabil pentru a vota la prezidențiale și referendum
Comisia Electorală Centrală a lansat marți, 28 mai, aplicația online cu privire la înregistrarea prealabilă a cetățenilor R. Moldova cu drept de vot care se vor afla în străinătate în ziua alegerilor pentru funcția de președinte al țării și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie…