Percheziții la Postul Cahul-Oancea. Doi inspectori vamali sunt cercetați pentru corupere pasivă

Percheziții la Postul Cahul-Oancea. Doi inspectori vamali sunt cercetați pentru corupere pasivă
Sursa foto: CNA

Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru că ar fi pretins mijloace financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export. Ofițerii CNA au descins vineri cu percheziții la Postul vamal Cahul-Oancea, la domiciliile și automobilele bănuiților, de unde au ridicat mai multe probe.

CNA anunță că potrivit materialelor cauzei, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la transportatorii de pasageri și colete mijloace bănești între 100-500 de euro, suma variind în funcție de valoarea mărfurilor transportate.

„În cadrul acțiunilor de urmărire penala și a măsurilor speciale de investigații în cauza penală au fost documentate mai multe cazuri de pretindere, primire și transmitere, sub controlul CNA, a mijloacelor bănești, precum și a altor bunuri materiale”, anunță Centrul Național Anticorupție.

În dimineața zilei de vineri, 10 mai, ofițerii CNA au descins cu percheziții la Postul vamal Cahul-Oancea, la domiciliile și automobilele bănuiților, de unde au ridicat mai multe probe. Cercetările continuă sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii Cahul.

Notă: Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței de judecată.