Percheziții în Chișinău și Hâncești, într-un dosar de contrabandă cu mașini de lux. Trei persoane, investigate

Percheziții în Chișinău și Hâncești, într-un dosar de contrabandă cu mașini de lux. Trei persoane, investigate
Sursa Foto: PCCOCS

Zece percheziții au avut loc în Chișinău și Hâncești în cadrul unui dosar de contrabandă cu mașini de lux din Franța, Italia și Țările de Jos, estimate la peste 4.200.000 lei, transmite Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Trei bărbați din R. Moldova și doi din Franța sunt investigați, iar mașinile de lux au fost ridicate în scopul eventualei aplicări a sechestrului, în vederea confiscării în folosul statului.

Potrivit procurorilor, autoturismele de lux au fost ridicate după trei luni de documentare a schemei. Astfel, urmare a cooperării cu autoritățile din Franța, au avut loc 10 percheziții în Chișinău și Hâncești – raionul din care sunt originari cei trei bănuiți, cu vârste de 35, 38 și 45 de ani. Unele din mașinile aduse prin contrabandă erau anunțate ca furate în Uniunea Europeană, iar altele au fost aduse în Moldova cu numerele de înregistrare ale agregatelor falsificate.

,,Ulterior perchezițiilor, în cadrul cărora au fost ridicați și peste 170.000 lei care ar proveni din activitate infracțională, cheie universală de pornire a mașinilor furate și alte obiecte importante cauzei penale, procurorii le-au prezentat învinuirile. Totodată, în același dosar în Franța sunt investigați alți doi cetățeni ai Moldovei'', se arată în comunicatul emis de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.  

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.