Parlamentul va examina până pe 31 mai proiectul PAS privind desfășurarea referendumului de aderare la UE

Parlamentul va examina până pe 31 mai proiectul PAS privind desfășurarea referendumului de aderare la UE
Sursa foto: Getty Images

Parlamentul va examina până pe 31 mai proiectul de hotărâre privind desfășurarea referendumului republican constituțional. Potrivit proiectului propus spre examinare, referendumul constituțional ar urma să fie organizat pe 20 octombrie, iar cetățenii vor trebui să răspundă la întrebarea: „Sunteți pentru aderarea R. Moldova la UE?”.

Biroul permanent s-a întrunit, pe 10 mai, în ședință și a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru perioada 16-31 mai 2024. Astfel, în cadrul uneia dintre următoarele ședințe ale Parlamentului, deputații vor examina proiectul propus de PAS.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

După votul din Parlament, hotărârea va fi remisă Comisiei Electorale Centrale pentru asigurarea desfășurării referendumului republican constituțional în conformitate cu Codul electoral.

Proiectul a fost depus la Parlament pe 18 aprilie, la două zile după ce Curtea Constituțională a avizat pozitiv proiectul de hotărâre al Parlamentului privind desfășurarea referendumului republican constituțional cât și propriu zis proiectul de lege pentru modificarea Constituției R. Moldova.

Referendumul privind aderarea țării la Uniunea Europeană va avea loc pe 20 octombrie. PAS a înregistrat proiectul
Referendumul republican privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană ar urma să aibă loc pe 20 octombrie curent, iar cetățenii vor răspunde la întrebarea „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Un proiect de hotărâre privind desfășurarea referendumului a fost înregist…