Referendumul privind aderarea țării la Uniunea Europeană va avea loc pe 20 octombrie. PAS a înregistrat proiectul

Referendumul privind aderarea țării la Uniunea Europeană va avea loc pe 20 octombrie. PAS a înregistrat proiectul
Sursa foto: 

Referendumul republican privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană ar urma să aibă loc pe 20 octombrie curent, iar cetățenii vor răspunde la întrebarea „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Un proiect de hotărâre privind desfășurarea referendumului a fost înregistrat la Parlament de către fracțiunea Partidul „Acțiune și Solidaritate”.

După votul din Parlament, hotărârea va fi remisă Comisiei Electorale Centrale pentru asigurarea desfășurării referendumului republican constituțional în conformitate cu Codul electoral.

Proiectul a fost depus la Parlament pe 18 aprilie, la două zile după ce Curtea Constituțională a avizat pozitiv proiectul de hotărâre al Parlamentului privind desfășurarea referendumului republican constituțional cât și propriu zis proiectul de lege pentru modificarea Constituției R. Moldova.

Deocamdată, Parlamentului nu a decis ziua în care va fi examinat proiectul. Vineri, 19 aprilie, are loc ședința Biroului Permanent unde va fi decisă ordinea de zi a următoarelor ședințe.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pe 18 martie, președinta țării, Maia Sandu, a făcut apel către Parlament să fie inițiate activitățile pentru organizarea referendumului.

Partidul Comuniștilor din R. Moldova a anunțat că va boicota referendumul republican, privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, solicitat de șefa statului, Maia Sandu.