Parlamentul va adopta o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni

Parlamentul va adopta o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni
Imagine simbol

Parlamentul va adopta o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni. Decizia vine la câteva săptămâni de când Kievul a cerut Chișinăului să adopte o astfel de rezoluție.

Subiectul a fost discutat vineri, 17 mai, de către președintele Parlamentului, Igor Grosu și membrii delegației pentru relații interparlamentare cu R. Moldova din cadrul Radei Supreme a Ucrainei, Mihail Radutskii și Mikola Stefanciuk.

Parlamentarii au mai abordat situația la zi din regiune și cum poate țara noastră să ajute în continuare Ucraina. Totodată, R. Moldova va participa la Summitul pentru Pace din Ucraina și la următoarea Conferință de reconstrucție a Ucrainei, de la Berlin.

Datele oficiale arată că au fost identificați mai mult de 20 de mii de copii ucraineni răpiți și duși în Rusia.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pe 19 aprilie curent, Rada Supremă a Ucrainei i-a solicitat Parlamentului R. Moldova să adopte o rezoluție politică prin care condamnă Federația Rusă pentru deportarea și transferul forțat al copiilor ucraineni.

Pe 17 martie 2023, Curtea Penală Internațională de la Haga a emis mandate internaționale de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin și a comisarului rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, cei doi fiind acuzați că s-ar afla în centrul schemei de deportare forțată a mii de copii ucraineni în Federația Rusă. Moscova a respins toate acuzațiile.

Kievul cere Chișinăului să adopte o rezoluție prin care condamnă Rusia pentru deportarea copiilor ucraineni
Rada Supremă a Ucrainei i-a solicitat Parlamentului R. Moldova să adopte o rezoluție politică prin care condamnă Federația Rusă pentru deportarea și transferul forțat al copiilor ucraineni. Anunțul a fost făcut de către vicepreședinta Legislativului de la Kiev, Olena Kondratiuk, care efectuează astă…