Palatul Buckingham deschide vizitatorilor camera cu celebrul balcon al Familiei Regale. Cât costă un bilet

Palatul Buckingham deschide vizitatorilor camera cu celebrul balcon al Familiei Regale. Cât costă un bilet
Sursa foto: Getty Images

Vizitatorii Palatului Buckingham din Londra vor avea șansa în această vară de a sta în dreptul faimosului balcon unde familia regală își face deseori apariția, informează Reuters.

„Această cameră a fost construită în Aripa de Est de regina Victoria şi prințul Albert. Balconul a fost folosit pentru prima dată în 1851 pentru a saluta trupele care au luptat în Războiul Crimeii. Așadar, a fost folosit destul de mult timp”, a declarat Nicola Turner Inman, curator al Artelor decorative de la Royal Collection Trust.

Însă vizitatorilor nu li se va permite să stea pe balcon. Oaspeții vor avea acces și în Yellow Drawing Room, care va prezenta obiecte de artă din secolul al XVIII-lea, cum ar fi un tapet chinezesc pictat manual fiind recent restaurat și un ceas Kylin.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Alte atracții turistice sunt tapiseriile imperiale chinezești din mătase dăruite reginei Victoria. La fel, vor fi expuse în coridorul principal și opere de artă a pictorului britanic Thomas Gainsborough, datate din secolul al XVIII-lea.

Costul unei vizite este de 75 lire sau 95,90 de dolari și include și accesul la Camerele de Stat. Perioada de deschidere a acestor săli va fi din 11 iulie până la 29 septembrie.

Potrivit Reuters, persoanele care vor vrea să vadă aripa nou renovată va trebui să aștepte până anul viitor, deoarece biletele s-au epuizat.