Olaf Scholz a denunţat condiţiile impuse de Vladimir Putin pentru a negocia cu Ucraina

Olaf Scholz a denunţat condiţiile impuse de Vladimir Putin pentru a negocia cu Ucraina
Sursa foto: tagesschau.de

Cancelarul german Olaf Scholz a denunţat sâmbăta condiţiile impuse de preşedintele rus Vladimir Putin pentru a negocia cu Ucraina, spunând că acestea echivalează cu „dictarea” păcii, scrie Agerpres.

„Ceea ce avem noi nevoie nu este o pace dictată, ci o pace justă şi echitabilă care să ţină cont de integritatea şi suveranitatea Ucrainei”, a declarat şeful guvernului german într-un interviu pentru canalul public ARD, în marja summitului G7 din Italia.

„Ceea ce propune el, este ca în cele din urmă să înscrie un raid imperialist în texte”, a criticat cancelarul german care participă în acest week-end în Elveţia la o conferinţă internaţională privind pacea în Ucraina, la care vor fi prezenţi zeci de şefi de stat şi de guvern, însă fără prezenţa Rusiei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut vineri retragerea trupelor Kievului din cele patru provincii ucrainene revendicate de Rusia şi renunţarea de către Ucraina la aspiraţia de aderare la NATO, drept condiţii pentru o încetare a focului şi o pace negociată.

Scholz a declarat că oferta lui Putin înainte de summitul din Elveţia urmăreşte, de asemenea, să slăbească sprijinul opiniei publice pentru ajutorul acordat Ucrainei.

Vladimir Putin a anunţat condițiile pentru negocieri de pace cu Ucraina
Ucraina trebuie să-și retragă trupele din Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie pentru a începe negocierile cu Federația Rusă, a declarat președintele Vladimir Putin, scrie ria.ru. „De îndată ce Kievul declară că este pregătit pentru o astfel de decizie și începe o retragere reală a trupelor din ace…
Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina s-a deschis în Elveţia
Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis sâmbătă la Burgenstock, în Elveţia, în cadrul căreia vor fi discutaţi primii paşi care să deschidă calea negocierilor de pace în războiul declanşat de Rusia în Ucraina, scrie Agerpres. Şefi de stat şi de…