O companie aeriană low-cost se retrage de pe aeroportul din Iași la doar o lună de la primul zbor

O companie aeriană low-cost se retrage de pe aeroportul din Iași la doar o lună de la primul zbor
Imagine simbol

Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, se retrage de pe aeroportul din lași după la doar o lună de la inaugurarea primelor sale două rute. Directorul general al aerogării a confirmat informația pentru BoardingPass, declarând că în spatele deciziei ar sta cererea scăzută.

„Decizia de a deschide și închide zboruri aparține companiei aeriene, în funcție de planurile de dezvoltare operațională și de rentabilitatea rutelor. Eurowings nu va mai efectua zboruri din lași spre Stutgart și Duseldorf din cauza cererii foarte reduse pe aceste rute. Nu ascund faptul că suntem dezamăgiți de decizie, dar înțelegem rațiunea ei pur economică”, a precizat Romeo Vatră.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit sursei citate, Eurowings a operat primul său zbor comercial regulat spre și dinspre aeroportul Iași pe data de 1 mai curent, de la hubul său din Dusseldorf, iar pe 3 mai, compania germană a inaugurat a doua sa rută spre Iași, de la Stuttgart. Conform informațiilor oficiale, zborurile dintre Iași și Dusseldorf vor fi operate până pe 9 iunie, iar cele între Iași și Stuttgart - până pe data de 10 iunie.

Compania low-cost a grupului Lufthansa era singura companie aeriană care opera zboruri comerciale regulate între aeroporturile din lași, Duseldorf și Stuttgart.

Amintim că, Eurowings a început în această primăvară să opereze zboruri spre și dinspre Chișinău. Primul zbor Cologne-Chișinău-Cologne a fost lansat pe 1 mai, iar pe 18 mai a fost inaugurată cursa directă regulată Stuttgart-Chișinău-Stuttgart.

O nouă companie aeriană low-cost vine în R. Moldova
Din primăvară, Eurowings va opera zboruri de la Chișinău spre orașele Stuttgart și Cologne, din Germania.