Număr record de persoane, plasate în câmpul muncii în șase luni. Domeniile în care s-au făcut cele mai multe angajări

Număr record de persoane, plasate în câmpul muncii în șase luni. Domeniile în care s-au făcut cele mai multe angajări
Sursa foto: piyaset de la Getty Images Pro

Peste 7.000 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă au fost angajate în câmpul muncii, prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), de la începutul anului 2024. Potrivit Ministerului Muncii și Protecției, sunt rezultate record pentru prima jumătate a anului curent.

Din totalul persoanelor angajate, 3.710 sunt femei, 1.120 persoane cu vârsta cuprinsă între 55 - 65 ani, 98 persoane cu dizabilități, 69 cetățeni ai R. Moldova reveniți de peste hotare și 28 persoane de etnie romă.

Din numărul total de șomeri înregistrați în baza de date a ANOFM au fost plasați în câmpul muncii 3.546 persoane, dintre care 1.857 sunt femei, 2.171 din mediul rural, 1.099 tineri cu vârsta cuprinsă între 16 - 35 ani.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Cele mai multe persoane și-au găsit un loc de muncă în domeniul agriculturii, industria prelucrătoare, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, transporturi, depozitare şi comunicaţii, administraţie publică, sănătate şi asistenţă socială ș.a.

ANOFM recomandă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pentru a beneficia de sprijin la angajare.

Anul trecut, 11.062 persoane au fost ajutate de ANOFM să-și găsească un loc de muncă.