Procurorul general Ion Munteanu are doi adjuncți noi. Decizia luată de CSP

Procurorul general Ion Munteanu are doi adjuncți noi. Decizia luată de CSP
Sursa foto: Facebook/CSP

Sergiu Russu și Sergiu Brigai au fost numiți în funcția de adjunct al procurorului general. Deciziile au fost luate miercuri, 12 iunie, la ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

În cadrul aceleiași ședințe, s-a decis numirea lui Alexandru Machidon în funcția de adjunct interminar al procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). CSP a acceptat și candidatura lui Dumitru Robu pentru funcția de adjunct interimar al procurorului-șef al PCCOCS.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Ion Munteanu a fost candidatul selectat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) la funcția de procuror general. Acesta a acumulat 9,21 de puncte, în cadrul probei de interviu a candidaților în cadrul concursului pentru funcția de procuror general.

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat concurs pentru selectarea candidatului pentru funcția de procuror general al R. Moldova în luna octombrie 2023, după ce președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat, pe 26 septembrie, decretul prezidențial de eliberare din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo.

Concursul a fost anulat pe 28 februarie 2024, după ce Octavian Iachimovschi a acumulat cel mai mare punctaj, deoarece membra CSP, Olesea Vîrlan, l-ar fi depunctat nejustificat pe Ion Munteanu. Procuratura Anticorupție a pornit un proces penal pentru a investiga cum a fost viciat concursul pentru funcția de procuror general.

CSP a selectat candidatul la funcția de procuror general
Ion Munteanu este candidatul selectat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) la funcția de procuror general. Acesta a acumulat 9,21 de puncte, în cadrul probei de interviu a candidaților în cadrul concursului pentru funcția de procuror general. La proba interviu au fost admise trei persoane. E…
Ion Munteanu a depus jurământul de învestire în funcția de procuror general al R. Moldova
Candidatul selectat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) la funcția de procuror general, Ion Munteanu, a fost învestit în funcție sâmbătă, 1 iunie 2024. Conform procedurii legale, numirea în funcție are loc, urmare a emiterii decretului prezidențial în acest sens. La ceremonia solemnă de num…