CSP a selectat candidatul la funcția de procuror general

CSP a selectat candidatul la funcția de procuror general
Sursa foto: multimedia.parlament.md.

Ion Munteanu este candidatul selectat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) la funcția de procuror general. Acesta a acumulat 9,21 de puncte, în cadrul probei de interviu a candidaților în cadrul concursului pentru funcția de procuror general.

La proba interviu au fost admise trei persoane. Este vorba despre Alexandru Cernei, Octavian Iachimovschi și Ion Munteanu. Astfel, în urma procedurii de intervievare, în baza criteriilor prestabilite de apreciere, plenul Consiliului a dispus asupra acordării următoarelor punctaje finale:

  • Ion Munteanu - 9,21;
  • Octavian Iachimovschi - 8,80;
  • Alexandru Cernei - 7,92.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat concurs pentru selectarea candidatului pentru funcția de procuror general al R. Moldova în luna octombrie 2023, după ce președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat, pe 26 septembrie, decretul prezidențial de eliberare din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo.

Concursul a fost anulat pe 28 februarie 2024, după ce Octavian Iachimovschi a acumulat cel mai mare punctaj, deoarece membra CSP, Olesea Vîrlan, l-ar fi depunctat nejustificat pe Ion Munteanu. Procuratura Anticorupție a pornit un proces penal pentru a investiga cum a fost viciat concursul pentru funcția de procuror general.

VIDEO/ Octavian Iachimovschi - candidatul selectat de CSP la funcția de procuror general
Octavian Iachimovschi este candidatul selectat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) la funcția de procuror general. Acesta a acumulat 8,53 de puncte, în cadrul probei de interviu a candidaților în cadrul concursului pentru funcția de procuror general. „Consiliul Superior al Procurorilor va r…