Norvegia va oferi R. Moldova un ajutor în valoare de 350 de milioane de coroane norvegiene

Norvegia va oferi R. Moldova un ajutor în valoare de 350 de milioane de coroane norvegiene
Sursa foto: Facebook/ Maia Sandu

Norvegia va oferi R. Moldova un sprijin suplimentar de 350 de milioane de coroane norvegiene în cadrul Nansen, programul de sprijin pentru Ucraina. Premierul norvegian Jonas Gahr Støre a făcut anunțul marți, 7 mai, după o întrevedere cu președinta țării noastre, Maia Sandu, anunță serviciul de presă al guvernului norvegian.

„Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei are un impact puternic asupra R. Moldova. Țara este supusă unei campanii masive de dezinformare a Rusiei, iar războiul din țara vecină are un efect negativ asupra economiei țării”, a declarat premierul Jonas Gahr Støre.

Potrivit oficialului, R. Moldova e singura țară din vecinătatea Ucrainei care beneficiază de sprijin în cadrul programului Nanse. Cele circa 30 milioane de euro, vor fi utilizate pentru a extinde cooperarea în mai multe sectoare, inclusiv în educație etc.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Asistența financiară din partea Norvegiei acordată R. Moldova a crescut semnificativ în 2023. Doar anul trecut, țara noastră a primit 799 de milioane de coroane norvegiene.

Tot pe 7 mai, R. Moldova și Norvegia au semnat la Oslo un Memorandum de cooperare în domeniul energetic, care va contribui la consolidarea cooperării moldo-norvegiene în domeniul energetic și crearea oportunităților investiționale reciproc avantajoase dintre statele noastre.

R. Moldova și Norvegia vor coopera în domeniul energetic. Cele două state au semnat un Memorandum
R. Moldova și Norvegia au semnat astăzi la Oslo un Memorandum de cooperare în domeniul energetic. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, susține că documentul va contribui la consolidarea cooperării moldo-norvegiene în domeniul energetic și crearea oportunităților investiționale reciproc avantajoase d…