R. Moldova și Norvegia vor coopera în domeniul energetic. Cele două state au semnat un Memorandum

R. Moldova și Norvegia vor coopera în domeniul energetic. Cele două state au semnat un Memorandum
Sursa foto: Victor Parlicov / Facebook

R. Moldova și Norvegia au semnat astăzi la Oslo un Memorandum de cooperare în domeniul energetic. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, susține că documentul va contribui la consolidarea cooperării moldo-norvegiene în domeniul energetic și crearea oportunităților investiționale reciproc avantajoase dintre statele noastre.

Potrivit oficialului de la Chișinău, acțiunile prevăzute în Memorandum includ beneficii reciproce în domeniul social, economic și de mediu, care vin să promoveze dezvoltarea durabilă și decarbonizarea economiilor statelor noastre.

De asemenea, Victor Parlicov a precizat că documentul mai include măsuri privind digitalizarea și securitatea sectorului energetic.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Am discutat cu ministrul Terje Aasland posibilitățile de colaborare în procesul de industrializare a R. Moldova, bazat pe energie verde și am reiterat deschiderea reciprocă pentru consolidarea relațiilor de cooperare și valorificarea suportului oferit de statul norvegian prin intermediul Programului Nansen”, a conchis ministrul.

Amintim că, în perioada 6-7 mai, președinta Maia Sandu efectuează o vizită de stat la Oslo. Potrivit agendei publicate de guvernul norvegian, din delegația moldovenească face parte ministrul Energiei Victor Parlicov și ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi.

Premieră pentru R. Moldova. Președinta Maia Sandu efectuează o vizită de stat în Norvegia
În perioada 6-7 mai, președinta Maia Sandu efectuează o vizită de stat la Oslo, aceasta fiind prima dată când un șef de stat al R. Moldova întreprinde o asemenea vizită în Norvegia. Potrivit agendei publicate de guvernul norvegian, din delegația moldovenească face parte ministrul Energiei Victor Par…