Noi atacuri cu rachete asupra Ucrainei. O clădire rezidențială a fost distrusă la Dnipro: Sunt morți și răniți

Noi atacuri cu rachete asupra  Ucrainei. O clădire rezidențială a fost distrusă la Dnipro: Sunt morți și răniți
Sursa foto: Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА)

Regiunea Dnipropetrovsk din Ucraina a fost atacată în dimineața zilei de 19 aprilie cu 11 rachete, anunță autoritățile ucrainene. Au fost avariate un bloc de locuințe și două obiecte de infrastructură. Există morți și răniți.

Șeful administrației militare a regiunii, Serghei Lisak anunță că rușii au atacat regiunea cu 11 rachete. Potrivit informațiilor preliminare, forțele de apărare aeriană au doborât nouă rachete.

În Dnipro, o clădire rezidențială a fost parțial distrusă, iar două întreprinderi de infrastructură au fost avariate. În Pavlograd, una dintre întreprinderi a fost avariată, iar în Sinelnikovo atacul a afectat 12 case particulare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Acum, scrie Lisak, în Dnipro se știe despre doi morți și 15 răniți. În Sinelnikovo și Krivoi Rog au mai fost rănite încă șase persoane, printre care se află și copii. Un copil de opt ani a murit la spital.

Ucraina le cere insistent aliaților săi occidentali să trimită sisteme de apărare antiaeriană, în special Patriot, care sunt deosebit de eficiente în interceptarea rachetelor balistice.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Zilele trecute, președintele Ucrainei a declarat că rușii au reușit să distrugă termocentrala Tripolskaia de lângă Kiev, deoarece Ucraina a epuizat toate rachetele care apărau instalația.

Zelenski a avertizat anterior că Ucraina a fost nevoită să facă alegeri dificile cu privire la ceea ce trebuie să protejeze şi a declarat că țara sa ar putea rămâne complet fără rachete defensive dacă atacurile rusești ar continua în același ritm intens, scrie Reuters.

Cancelarul german le cere europenilor să urmeze exemplul țării sale și să trimită Ucrainei sisteme Patriot
Cancelarul german Olaf Scholz le-a cerut miercuri liderilor europeni să urmeze exemplul Germaniei, care a anunțat trimiterea unui sistem suplimentar de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina, relatează AFP, citat de Agerpres. Îndemnul vine după ce liderul de la Kiev a declarat că rușii au reușit să…