Ministerul de Externe a emis o nouă a avertizare: Moldovenii sunt îndemnați să nu călătorească în Israel

Ministerul de Externe a emis o nouă a avertizare: Moldovenii sunt îndemnați să nu călătorească în Israel
Imagine simbol. Sursa foto: Lindsey Wasson / AP Photo

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o nouă atenționare de călătorie, în contextul escaladării situației de securitate din Orientul Mijlociu. Diplomația de la Chișinău îndeamnă moldovenii să evite călătoriile neesențiale în Israel, întrucât stabilitatea în zonă poate fi afectată pe un termen nedeterminat.

„Ministerul recomandă conaționalilor să urmărească cu atenție știrile și informațiile oficiale furnizate de autorități, inclusiv MAE și reprezentanța diplomatică din Tel Aviv - surse care pot oferi actualizări referitoare la situația din zonă și eventualele măsuri de siguranță adiționale”, se arată în nota emisă de Minister.

Concomitent, MAE încurajează cetățenii R. Moldova să fie responsabili, precauți, să pună prioritate siguranța personală, să respecte instrucțiunile și regulile impuse de autorități și să evite expunerea în mod voluntar la riscuri nejustificate.

Pentru informații suplimentare și asistență consulară, vă puteți adresa inclusiv la Centrul de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a R. Moldova sau la numărul  +373 22 23 20 02.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

De asemenea, moldovenii pot contacta și Ambasada R. Moldova în Israel:

  • locația: Leonardo Da Vinci 21, Tel Aviv, Israel
  • număr de telefon: +972 3-523-2000
  • poșta electronică: [email protected]
  • site-ul oficial: israel.mfa.gov.md

Suplimentar, cetățenii vizați pot expedia un mesaj prin email la [email protected] sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel și pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe.

Amintim că, vineri, 12 aprilie, Ministerul de Externe de la Chișinău a emis o alertă de călătorie în Orientul Mijlociu. În contextul situației de insecuritate generată de războiul din Israel, MAE a recomandat cetățenilor moldoveni care se află sau planifică să călătorească în regiune, în special în țări ca Liban, Siria, Iran și Iordania, să exercite prudență sporită.

În noaptea de 13 spre 14 aprilie, Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului, care a fost vizat de câteva sute de drone și rachete. Partea iraniană a declarat că acesta a fost un răspuns la atacul din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului iranian din Siria.

Iranul a atacat Israelul cu sute de drone și rachete în această noapte
În noaptea de sâmbătă spre duminică, Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului, care a fost vizat de câteva sute de drone și rachete. Partea iraniană a declarat că acesta a fost un răspuns la atacul din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului