Mii de metri de drum distrus și sute de acoperișuri deteriorate: Pagubele provocate de furtună, în curs de evaluare

Mii de metri de drum distrus și sute de acoperișuri deteriorate:  Pagubele provocate de furtună, în curs de evaluare

În timp ce treisprezece localități din țară mai rămân fără energie electrică, iar meteorologii au emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică, autoritățile continuă să evalueze prejudiciile înregistrate în urma precipitațiilor puternice din seara zilei de 11 iunie.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în satul Capaclia, din raionul Cantemir, au fost smulse circa 27 de foi de ardezie și circa 90 de metri pătrați de țiglă metalică de pe acoperișul a două gospodării, iar în raionul Ialoveni, vântul puternic a deteriorat circa 224 de metri pătrați de foi de ardezie de pe acoperișul unui bloc locativ.

În orașul Orhei, a fost smuls și deteriorat acoperișul liceului, din țiglă metalică, pe o suprafață de circa 450 m². Tot aici, vântul a smuls circa 86 de foi de ardezie și a deteriorat 65 de tuburi solare ale sistemului termoenergetic. Concomitent, în urma precipitațiilor abundente au fost afectate acoperișurile a peste 300 de gospodării din mai multe localități din raionul Orhei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Intemperiile au afectat și porțiuni de drumuri locale în orașul Nisporeni și satul Vărzărești, unde, în total, a fost deteriorată o suprafață de circa 1.200 de metri de drum din pietriș. De asemenea, în satul Pepeni, raionul Sîngerei, au fost deteriorați circa 5.000 de metri de drum.

Totodată, ploaia torențială a prejudiciat mai multe culturi agricole și livezi. Astfel, în localitatea Ivanovca, din Florești, au fost deteriorate circa 252 ha de floarea soarelui, 55 ha de porumb și patru ha de livadă de vișin.

Comisiile pentru situații excepționale raionale continuă să evalueze pagubele materiale, precizează IGSU.

Treisprezece localități din țară rămân în continuare fără energie electrică, în urma furtunii din 11 iunie
Treisprezece localități afectate de intemperiile din seara zilei de 11 iunie rămân încă deconectate de la energia electrică, potrivit situației de operative de la ora 7:00 din 13 iunie curent, anunță compania Premier Energy. Echipele de intervenție operativă lucrează în continuare la restabilirea re…
Atenție! Meteorologii au emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică. Avertismentul este valabil pentru ziua de 13 iunie, intervalul de ore 11:00 - 22:00. În perioada menționată, pe arii extinse se prevăd averse puternice însoțite de descărcări electrice, izolat cu grindi…